A részecskeszűrők hibái

A részecskeszűrő legáltalánosabb hibája annak eldugulása, amely akár károkat is okozhat a gépjárműben is. A szűrő eltömődését nem lehet kivédeni, előbb-utóbb bekövetkezik. A dízelautók használata nem a rövid ideig tartó, szakaszos úgymond városi vezetésre lett tervezve. A kipufogórendszer nem tud annyira felmelegedni, hogy a szűrő rendszer elérje a működéséhez szükséges optimális üzemi hőmérsékletet.
A leggyakoribb hiba az eltömődés a napi használat során alakul ki, a szűrő végzi a dolgát, de nem tudja tökéletesen végezni, ha nincs meg az üzemi hőmérséklet. Az üzemanyag égése során hamu és korom keletkezik, amely a használat során folyamatosan lerakódik a részecskeszűrő részeibe, ezzel pedig eltömődik a rendszer.
A dízel autók a huzamosabb, úgynevezett országúti vezetésre lettek tervezve, ezért a városi vezetés nagyban közre játszik a szűrő korai eltömődéséhez. A környezeti hőmérséklet, a motor, a turbó és az EGR szelep állapota is hatással van a részecskeszűrő működésére.


A részecskeszűrő eltömődése kihat az autónk állapotára is:

  • csökken a motorteljesítmény
  • magasabb üzemanyag fogyasztás
  • rángat az autó, nincs erő benne, nem indul be
  • állandó hibakód jele a műszerfalon,
  • a gépjármű csak vészüzemben működik.

A részecskeszűrő eltömődést komolyan kell venni. Ha az eltömődés bekövetkezne, a lehető leggyorsabban szervizbe kell vinni az autót, részecskeszűrő tisztításra.

A részecskeszűrő eltömődéskor tisztítása a megoldás.

Rólunk

Vállaljuk a részecskeszűrők tisztítását minden autótípusnál, beleértve az autóbuszokat, teherautókat, kamionokat is, garanciával, szereléssel vagy szerelés nélkül. A vállalási árainkat az “Áraink” menüpontban találja. Várjuk hívását!

Elérhetőségek

Telefon: +36 30 331 3291

Email: info@reszecskeszuro-tisztitas.com

FaceBook: https://www.facebook.com/fap.dpf/

© 2019 NicaGaming All Rights Reserved

Search